Knapperige zoete aardappel frietjes

We hebben allemaat welleens wat "comfort food" nodig in dit weer, maar ook comfort food kan gezond zijn! Dat natuurlijke zoetheid van de zoete aardappel gaat goed met de kruiden. En aangezien de frietjes gebakken zullen worden in plaats van gefrituurd wordt er minder olie gebruikt : Gezond & Lekker!

Ingrediënten:
  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel zonnebloem olie
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde peterselie (of vers als jij dat lekkerder vindt)
  • Fijn gemalen zeezout (naar smaak)
Instructies:
  • Maak de zoete aardappels schoon onder stromend water en schrob waar nodig stof of aarde weg. Je kan de huid op de aardappel laten, of schillen als dat jouw voorkeur heeft. Snijdt de aardappels in 1,25 cm frietjes.
  • Week in ijskoud water voor 30 minuten om het extra zetmeel te verwijderen. Laat het water vervolgens weglopen en droog de frietjes volledig.
  • Voeg olie toe totdat alle frietjes voorzien zijn van een dun laagje olie.
  • Sprankel de maizena gelijkmatig over de frietjes. Zorg dat ze voorzien zijn van een goed laagje en haal alle extra weg door de frietjes te schudden.
  • Voeg nu de kruiden toe en zorg ook hierbij voor een gelijkmatige verdeling.
  • Spreid de frietjes uit op een bakplaat met bakpapier erop. De frietjes dienen elkaar niet aan te raken.
  • Bak de frietjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en draai de frietjes een maal. Stop ze daarna terug in de oven voor nog eens 25 minuten.
  • Zodra de baktijd voorbij is, zet je de ovendeur ietsje open en laat je ze nog eens 10 minuten liggen; voor die extra "crisp" !
  • Plaats de frietjes in een kom, voeg zoet en andere verse kruiden naar smaak toe. Serveer met sausjes naar keuze of eet ze zoals ze zijn.
Enjoy!

Met geluk,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developer
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

English:

Crispy Sweet Potato Fries

We all need some Comfort Food in this weather but comfort food can be healthy too! The natural sweetness of the sweet potatoes pairs well with the spices. And since the spuds will be baked instead of deep-fried, then less oil is used : Healthy & Tasty!

Ingredients :

  • 2 big sweet potatoes
  • 2 tbsp cornstarch
  • 1 tbsp sunflower oil
  • 1 tbsp smoked paprika
  • 2 tsp garlic powder
  • 1 tsp dried parsley (or fresh)
  • Fine sea salt

Instructions :

  • Clean the sweet potatoes under running water and scrub if necessary to remove any dirt. You can leave the skin or peel it to your preference. Cut them into 1,25cm/ 1/2 inch thick.
  • Soak in ice cold water for 30 minutes to remove the extra starch. Then drain the water and dry them completely.
  • Add the oil until they’re all lighly coated.
  • Sprinkle the corn starch over the fries evenly. Coat well and remove any extra by shaking the fries.
  • Add the seasoning and coat evenly too.
  • Spread the fries on baking pan lined with parchment paper. They shouldn’t touch each other.
  • Bake in a preheated oven on 200*C / 400*F for 15 minutes. Remove the tray from the oven and flip the fries once and put back in the oven for another 25 minutes.
  • Once baking time is over, open slightly the oven’s door and leave them another 10 minutes. They turn extra crispy!
  • Transfer to a bowl, add the salt and some fresh herbs if you like. Serve with dips of your choice or enjoy as is!



With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developer
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

Artikelen in Knapperige zoete aardappel frietjes