08 september 2021 

5 vragen aan... Andreas

  1. Wat doe je bij Olympic Gym? 

Ik ben nog een relatief nieuw gezicht bij Olympic Gym en geef sinds de sportclubs weer open mogen zijn op dinsdagavond half zes BodyPump en om half zeven Hatha yoga. Daarvoor viel ik al regelmatig in bij Olympic Gym voor BodyPump, BodyBalance en Yin yoga.

  1. Wat is jouw drijfveer/doel mbt lesgeven? 

Voordat ik les gaf nam ik zelf ook vaak deel aan groepslessen omdat ik samen fitnessen leuker en inspirerender vind dan individueel. Ik vind het erg fijn om mijn enthousiasme voor verantwoord bewegen, mijn kennis en ervaring met andere mensen te delen en dit ook samen met andere mensen te doen. Ik doe namelijk zelf ook altijd vol enthousiasme mee. Anders zou ik ook geen les kunnen geven.

  1. Wat betekent sporten voor jou?

Een goede balans in mijn leven behouden. Ik sport al vanaf mijn vierde en ben opgegroeid met turnen. Vond toen de combinatie van kracht en flexibiliteit al een fascinerende combinatie. Dat is waarom ik me ook erg thuis voel in yoga. Ik heb tijdens de lockdowns ondervonden dat sporten mij ondersteunt en het stimuleert mij bij alles wat ik doe in mijn leven, zowel lichamelijk als geestelijk. Toen dat tijdelijk niet meer kon, miste ik dat ontzettend. Ook de sociale interactie die met mensen plaatsvindt bij het sporten miste ik ongelooflijk.

  1. Wat is jouw favoriete health food & wat je guilty pleasure qua eten? 

Ik houd erg van verse groentes en liefst uit eigen tuin. Ik vind het belangrijk om te weten waar wat ik eet vandaan komt. Ik eet al jarenlang geen vlees meer en daarom zijn groentes voor mij zo belangrijk. Ik koop wat ik eet hoofdzakelijk op plaatsen waar de producent op het product vermeld staat. Mijn guilty pleasures zijn verse koekjes, cake en cheese cake.

  1. Heb je een waardevolle health tip/goed advies? 

Ik kan me erg vinden in wat Joseph Pilates opmerkte over jong zijn. Hij zei ooit: Als je ruggengraat stijf is op je dertigste ben je oud. Als het flexibel is op je zestigste ben je jong. Die flexibiliteit heb je niet alleen lichamelijk nodig, maar ook geestelijk!

Over de schrijver
Reactie plaatsen