01 juli 2021 

5 vragen aan... FREEK WILLEMS

 1. Wat doe je bij Olympic Gym?
  “Ik ben al 18 jaar werkzaam bij de club als groeplesinstructeur. Ik geef de lessen ‘Body Balance’ (mix van yoga-, Tai Chi- en Pilatesoefeningen), ‘Body Pump’ (full body work out die alle spiergroepen traint met gebruik van een stang en gewichten) en ‘Body Step’ (steps gecombineerd met conditie oefeningen).” Deze lessen vallen onder het wereldwijd populaire Les Mills-concept, wat inhoudt dat de lessen zeer toegankelijk zijn en een vaste workout-serie op muziek kent. Hierbij krijgen de deelnemers 12 weken dezelfde les om zo te kunnen groeien in hun ontwikkeling.
 2. Wat is jouw drijfveer/doel m.b.t. lesgeven?
  “Ik sta er echt voor de deelnemers! Zo leuk om mijn passie te kunnen delen. Het geeft mij een goed gevoel om mensen op enthousiaste wijze door de les heen te loodsen. En dus ook het plezier in bewegen en jezelf lichamelijk en geestelijk fit houden te benadrukken. De voldoening zit ‘m ook zeker in de fijne feedback en leuke reacties na de les. Mensen blijven al jaren terugkomen in mijn lessen, dat vind ik heel waardevol. Mooie bijkomstigheid van lesgeven is natuurlijk ook dat ik zelf in shape blijf 😊.”
 3. Wat betekent sporten voor jou?
  “Ik heb een achtergrond als professioneel danser. Mijn lijf op actieve wijze aanspreken is iets wat er sindsdien gewoon bij hoort. Vanuit dat gevoel van dansen volgde het lesgeven als een natuurlijk verloop. Ik ben er ingerold. Het is heerlijk om de altijd aanwezige drive om te bewegen, die voortvloeit uit mijn dansverleden, in te kunnen zetten bij het lesgeven. Het is dus ook echt een uitlaatklep voor mij.”
 4. Wat is jouw favoriete health-food en wat je guilty pleasure?
  “Ik ben erg fan van een gezonde Pokébowl met Kim Chi. Verse gember is ook absoluut een ‘must have’ voor mij.  Het kent vele gezondheidsvoordelen, zo werkt het ontstekingsremmend en is het weerstandverhogend. Guilty pleasures… nou, die heb ik ook zeker hoor. Mijn allergrootste comfort food is de ‘Tony’s Chocolonely witte chocola framboos knettersnoep’. Mijn trouwste en beste vriend op elk (on)gewenst moment 😉.”
 5. Heb je een waardevolle health-tip/goed advies?
  “Bij mij is het glas driekwart vol i.p.v. halfvol. Vanuit mijn optimistische aard probeer ik niet te lang in een zwaar gevoel te blijven. Plaats zaken in perspectief, er is altijd een reden voor een positieve insteek. Mentale- en fysieke fitheid gaan samen op en daar kan je mindset je enorm bij helpen. En blijven lachen is ook cruciaal natuurlijk!”

Over de schrijver
Reactie plaatsen