08 oktober 2021 

5 vragen aan... Joost Hazes

  1. Wat doe je bij Olympic Gym en hoe lang al? 

“Ik ben oprichter en eigenaar van Olympic Gym, voorheen Medico Vision. Al vanaf 1988 stop ik mijn ziel en zaligheid in de sportschool. Verder ben ik werkzaam als personal trainer met een heel breed klantenbestand. Van profsporters op hoog niveau tot revalidatie-cliënten terug op niveau trainen. Hierbij hanteer ik een geïntegreerde aanpak van een intake, training, begeleiding, voeding en het aanreiken van een op maat gemaakt schema.”

  1. Wat is jouw drijfveer/doel mbt personal training? 

“Ik ben begonnen vanuit de behoefte om uitleg en toelichting te geven op wat men nou precies doét tijdens het sporten. Naar mijn inzicht deden veel mensen maar wat tijdens hun sport efforts. Ik wilde sporters meenemen in: Wat is jouw doel, hoe zwaar train je, hoe vaak train je, waar moet je op letten, wat is het effect van de inspanningen? Dus meer verdieping bieden en bewustwording creëren.”

  1. Wat betekent sporten voor jou?

“Door zelf ook actief sportief bezig te zijn, zit ik lekker(der) in mijn vel. Ik zie het als belangrijke voeding voor mezelf, lichamelijk en geestelijk. Ik houd mijn lijf gezond, oefen invloed uit op de samenstelling van mijn lichaam (denk aan de verhouding tussen spieren en vetweefsel), voel me energiek en ben mentaal opgeruimder. Ik doe graag veel verschillende sporten, zo ben ik fervent waterskiër, houd ik van tennis, atletiek, golf en hardlopen.”

  1. Wat is jouw favoriete health food & wat je guilty pleasure qua eten? 

“Ik start elke ochtend steevast met een gezonde en voedzame shake bestaande uit ananas, mango, kokoswater en havermout. Dat geeft een fijne kickstart aan mijn dag. Mijn guilty pleasure food is met stip een gehakstaaf met curry. Maar ik kan me ook flink verliezen in heerlijk Indisch eten. Omdat ik vaak zo druk ben overdag, vergeet ik geregeld te eten. Doordat ik dan niet voldoende eetmomenten neem, neig ik dat in de avond te compenseren en dan ligt overeten op de loer. Ik probeer er wel meer op toe te zien dat ik verspreid over de dag voedzaam eten nuttig.”

  1. Heb je een waardevolle health tip/goed advies? (lichamelijk of qua mind set)

“Gun jezelf ook rustmomenten, die zijn zo cruciaal. We zijn gewend geraakt om steeds door te jagen, maar lichaam en geest hebben ook hersteltijd nodig. Het kan al zo simpel zijn als het volgen van jouw ademhaling voor enkele minuten. Of als ankerpunt elke dag een ademhalingsoefening te doen in de ochtend en/of avond. De waarde van goed en bewust ademhalen wordt echt onderschat. Het op de juiste manier inzetten van je middenrif tijdens de ademhaling is zoveel beter voor je energiesysteem/zenuwstelsel en geeft een fitter gevoel.”

Olympic Gym Amsterdam overstappen

Over de schrijver
Reactie plaatsen