06 augustus 2021 

5 vragen aan.... Mounir

 1. Wat doe je binnen Olympic Gym?
  “Ik ben al een aantal jaar  werkzaam bij Olympic Gym als groepsles-instructeur. Op dit moment geef ik op vrijdagochtend om 9.30 uur een Step Choreo-les, gevolgd door een Bodyshape class om 10.30 uur. Ik geef ruim 33 jaar groepslessen, daarnaast ben ik sportmasseur, personal trainer en gym docent.
 2. Wat is jouw drijfveer/doel m.b.t. lesgeven?
  “Voor mij is sportles geven een levensmissie waarin ik deelnemers op een leuke en plezierige manier motiveer om een goede conditie te krijgen en een gezonde lichaamshouding te creëren en behouden.
 3. Wat betekent sporten voor jou?
  “Naar mijn mening is sporten de beste therapie om de dagelijkse stress en spanning op een gezonde manier uit ons lichaam te reinigen én om ruimte te creëren voor nieuwe, goede energie. Ook gezonde voeding is belangrijk. Voor zeer actieve sporters helemáál, omdat zij veel energie verbruiken.
 4. Wat is jouw favoriete health-food en wat je guilty pleasure?
  “Een goed ontbijt is voor mij erg belangrijk. Ik begin mijn ontbijt altijd met fruit zoals verse ananas, perzik, meloen, etc. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat fruit het beste wordt opgenomen op een lege maag. Na 30 minuten verwarm ik een kopje amandel- of havermelk en meng er een eetlepel chiazaad, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen, twee lepels havermout en een lepel eiwitshake doorheen. Door mijn werktijden en mijn afkomst (mediterraan) eet ik altijd ‘s middags warm en neem ik ‘s avonds wat lichts zoals salade, yoghurt of kwark. Ik heb nooit van mijn leven alcohol gedronken en ik heb nooit gerookt. Ik vind snoep niet lekker, maar mijn enige valkuil is chocola met nootjes. Ik vind goede chocola onweerstaanbaar. Na mijn ontbijt neem ik vaak een cappuccino en laat ik een stukje pure chocola (85%) in de cappuccino smelten.
 5. Heb je een waardevolle health-tip/advies?
  “Hanteer een uitgebalanceerd voedingspatroon en train regelmatig, afwisselend en beheerst. Zorg dat je ‘benzine’ hebt zodat je lijf kan presteren als je gaat sporten. Mijn allerbelangrijkste advies voor sporters is ‘leer je lichaam te koesteren, goed te verzorgen en lief ervoor te zijn’. Onderschat ook het belang van goede sportschoenen met goede demping niet! Tot slot: leer naar de signalen van je lichaam te luisteren. Ons lichaam geeft het vaak aan als iets niet prettig voelt tijdens het sporten. Naar die grenzen leren luisteren én ernaar handelen is een uiting die toont dat je je lijf met zorg en liefde behandelt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen