13 januari 2021 

Kikkererwten Crackers

Kikkererwten Crackers

Het makkelijkste en gezondste recept voor glutenvrije crackers, vol met vezels en proteine dankzij de kikkererwten bloem! Deze crackers zijn perfect als snack, maar pas op ze zijn verbazingwekkend verslavend!

Ingrediënten:

• 1 cup kikkererwten bloem

• 1 theelepel zout

• 2 theelepels kruiden naar keuze (ik heb knoflookpoeder en gerookte paprika gebruikt)

• 1 theelepel olijf olie

• 1/4 cup water

Instructies :

• Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en bedek een bakplaat met bakpapier. Besprenkel je aanrecht met extra kikkererwten bloem.

• Mix in een kom de bloem, zout en kruiden. Voeg de olijf olie toe en daarna het water. Als het deeg te droog is, voeg dat een beetje meer water toe met 1 theelepel per keer.

• Het deeg zou een bal moeten vormen. Verplaats het deeg naar het besprenkelde aanrecht. Kneed het deeg voor enkele minuten.

• Snijd het deeg doormiddel en rol het uit over het bakpapier op de bakplaat met een deegroller. Je kan zorgen dat het niet aan de deegroller blijft plakken door deze ook te bedekken met bakpapier! De dikte zou ongeveer 0,60 cm tot 0,30 cm moeten zijn. Je kunt een pizzaroller gebruiken om het deeg in cracker vormpjes te snijden.

• Sprenkel nog wat extra kruiden over het de vormpjes en bak vervolgens voor 12-15 minuten of totdat de crackers goudbruin zijn geworden.

Zorg dat je de crackers volledig laat afkoelen. De crackers worden knapperig tijdens het koelen. Geniet ervan!

With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developer
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

English:

The easiest and healthiest recipe for gluten-free crackers, packed with fiber and protein thanks to the chickpea flour! These would be perfect as a snack but careful, they are addictive!

Ingredients :

• 1 cup chickpea flour

• 1 tsp salt

• 2 tsp seasoning of choice (I used garlic powder and smoked paprika)

• 1 tsp olive oil

• 1/4 cup water

Instructions :

• Preheat the oven to 180 C / 350 F and prepare a baking sheet with parchment paper. Dust a flat surface with extra chickpea flour.

• In a bowl, mix together the flour, salt and seasonings. Stir in the olive oil and then the water. If the dough is too dry, add a bit more water 1 tbsp at a time.

• The dough should form a ball. Transfer it to the dusted working surface. Knead the dough for a bit.

• Cut the dough in half and roll it out on the parchment paper baking sheet. You can add another piece of parchment paper on top to avoid sticking to the rolling pin. The thickness should be 0,60 cm (1/4 inch) to 0,30 cm (1/8 inch). You can use a pizza cutter or shapes to cut the dough into cracker form.

• Sprinkle some additional seasoning and bake for 12-15 min or until the crackers start turning golden. Allow to cool completely. They will get crispier as they cool. Enjoy!

With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developper
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

Over de schrijver
Reactie plaatsen