24 mei 2022 
in Voeding

Recept van de Maand

Recept: Limoen Cheesecake bommetjes
 
Ingrediënten:
 
170g roomkaas
 60g kokosolie of ongezouten boter
 1/2 kop fijn amandelmeel
 30g erythritol
 2 theelepels vers limoensap
 Schil van 1/2 limoen
 1 theelepel vanille-extract
 1 kopje geraspte ongezoete kokosnoot

Bereiding/instructies:
 
1. Laat de roomkaas en kokosolie (of boter) op kamertemperatuur zacht worden.
 2. Meng alle ingrediënten behalve de geraspte kokosnoot in een kom tot er een dik deeg ontstaat. Zet 10 minuten in de koelkast.
 3. Leg ondertussen geraspte kokosnoot in een ondiep bord. Haal het deeg uit de vriezer. Vorm golfgrote ballen met het deeg en rol in de geraspte kokosnoot. Schik op een bakplaat bekleed met bakpapier. Vries de bommetjes 10 tot 30 minuten
 4. Geniet direct van je limoen cheesecake bommetjes of bewaar ze afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook, plaats ze dan in een luchtdicht bakje.

---

Key Lime Cheesecake Bombs
Ingredients :
170g cream cheese
0g coconut oil or unsalted butter
1/2 cup fine almond flour
30g erythritol
2 teaspoons fresh lime juice
Zest from 1/2 lime
1 teaspoon vanilla extract
1 cup shredded unsweetened coconut
 

Directions :

1. Allow the cream cheese and coconut oil (or butter) to sit at room temperature to soften.

2. Combine all ingredients except the shredded coconut in a bowl until a thick dough forms. Refrigerate for 10 minutes in the freezer.

3. In the meantime, put shredded coconut in a shallow plate. Remove the dough from the freezer. Form golf-sized balls with the dough and roll into the shredded coconut. Arrange on a baking sheet lined with parchment paper. Freeze the fat bombs for 10 to 30 minutes.

4. Enjoy your lime cheesecake bombs immediately or store in the fridge or freezer in an air-tight container!

 

With Happiness,


 Mounia Ramdi

 Raw Happiness

 • Owner & Recipe Developper

 • Food Styling & Photography

 • Workshops

 Instagram : @rawhappiness.nl

 Food Blogger IG @dailybowlofhappiness

Over de schrijver
Reactie plaatsen