Yin Yoga Olympic Gym Amsterdam

Yin Yoga in Amsterdam Zuid?

Probeer het nu gratis uit bij Olympic Gym Amsterdam! 

Gratis proefles
8

Lessen per week!

1000en

Yoga lessen gegeven

20 jaar

in het Olympisch Stadion

Joost mag het weten

Joost Hazes

Oprichter en Hoofdtrainer

Olympic Gym

"Yin Yoga is een groepsles voor iedereen!"

"Yin Yoga is een groepsles gericht op het vergroten van jouw flexibiliteit en lenigheid. Deze training is geschikt voor iedereen en kan ik aanraden als extra ondersteuning naast jouw krachttraining. Je bouwt flexibiliteit, lenigheid maar ook kracht en conditie op. Yin Yoga is de perfecte workout voor een flexibeler, leniger en slanker lichaam."
Olympic Gym Amsterdam Hatha Yoga

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is enorm populair in Nederland en met name in Amsterdam. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft en zorgt voor meer flexibiliteit.

Olympic Gym Core training

Voor wie is Yin Yoga? 

In principe is Yin Yoga voor iedereen geschikt. Wel is het een wat langzamere les en is het vanwege het langzame en meditatieve karakter soms wat te "zweverig" voor sommige mensen. Deze rust is voor andere mensen juist weer fantastisch:

Yin Yoga is voor jou als je .... :

 • dichter bij jezelf wilt komen
 • op zoek bent naar balans en ontspanning
 • als doel hebt je flexibiliteit te verbeteren
 • niet op zoek bent naar een vermoeiende, spierversterkende workout
 • geïnteresseerd bent in de meer meditatieve, spirituele zijde van Yoga
Opruimen na hatha yoga

Hoe lang duurt een les?

Een les duurt gemiddeld zo'n 50 minuten, met in en uitloop van de voorafgaande les. 50 minuten intensiteit om jouw doelen te bereiken. Zorg dat je bij een les altijd water en een handdoek bij de hand hebt. Zorg tevens desgewenst voor een eigen Yogamat, wij hebben genoeg materiaal beschikbaar, maar veel leden vinden het fijn met eigen Yoga spullen te trainen. De laatste 10-15 minuten worden per les benut om de apparatuur schoon te maken en op te bergen voor de volgende groep.

Olympic Gym Hatha Yoga

Welke spiergroepen train ik? 

Yin Yoga is een groepsles waarbij je jouw gehele lichaam traint elke workout opnieuw. Je wordt niet alleen leniger, maar jouw kracht zal ook vergroten. Zorg voor maximum resultaat dat je deze workout 2 tot 3 dagen in de week volgt en combineert met krachttraining (en daarnaast gezond eten natuurlijk).

Yoga Olympic

Wanneer is Yin Yoga? 

Benieuwd wanneer je deze geweldige les kan volgen? Klik dan hieronder om ons groepslesrooster te bekijken. 

Wat zeggen onze klanten over Yin Yoga?

Yin Yoga is een zeer toegankelijke Yoga vorm. Ik vind vooral de rustigere vorm en het lage tempo heel erg fijn. Daarnaast word je stukken flexibeler en kom je vooral mentaal goed tot rust. 
Olympic Gym Amsterdam Hatha Yoga

Chantal

Ik ben meer van de krachttraining, maar zocht iets om naast het oppompen van mijn spieren ook meer ontspanning te geven. Zodat ik daarna weer goed kan trainen, Yin Yoga bleek daar ideaal voor en kan ik helemaal tot rust komen.
Bodybalance Amsterdam Zuid
Gennaro

Echt voor mij de meest rustgevende les. Enorm fan van het rustige tempo waarmee deze les wordt gegeven. Luisteren naar de stem van de docent en rustig van de ene naar de andere vorm. Na de les voel jij je herboren, promise! 

Yoga Olympic Gym Amsterdam
Terese
Olympisch Stadion Bodybalance

Waarom werkt Yin Yoga?

Bij Yin yoga ligt de focus niet op het stretchen van je spieren maar op het bindweefsel in je lichaam. Dit rek je anders dan je spieren. Terwijl spieren baat hebben bij een ritme van spanning en ontspanning, reageert bindweefsel het beste op een langzame, consistente en diepe stretch. Het tempo van een Yin les ligt daarom lager dan je van onze andere lessen gewend bent. Je houdt een houding meestal aan voor 3 – 5 minuten, maar later wellicht zelfs tot in de 20 minuten. Naar mate jij lenigheid opbouwt kun jij de verschillende poses veel langer volhouden. 

Olympic Gym Hatha Yoga

Hoe vaak moet ik Yin Yoga doen?

Tijdens een les daag je alle grote spiergroepen uit, dus we raden je aan niet meer dan 2 tot 3 lessen per week te doen. Combineer Yin Yoga met krachttraining om het maximale uit jouw lichaam te halen. Ondanks dat Yin Yoga een zeer goede training voor jouw lichaam is raden wij zeker aan nog een kracht of conditionele training er aan toe te voegen wekelijks.

Bodybalance Olympic Gym Amsterdam

Wat heb je nodig bij Yin Yoga?

Bij alle lessen wordt er gebruik gemaakt van een Yoga matje. Hoewel wij uiteraard voor alle deelnemers aan een les een Yoga mat beschikbaar hebben vinden veel mensen het fijn hun eigen Yoga mat te gebruiken. DIt mag uiteraard en neem deze ook vooral mee. Hetzelfde geldt voor Yoga blokken die bij sommige lessen worden gebruikt. Ook deze hebben wij ruimschoots beschikbaar, maar ook daar gebruiken sommige leden liever hun eigen blokken. Verder zorgt onze Yoga docent voor de rest, namaste!  

Voordelen van Yin Yoga bij Olympic Gym

Yin Yoga...

 • Kalmeert en zorgt voor balans in lichaam en geest.
 • Werkt stress-verlagend.
 • Vermeerdert (bloed) circulatie in het lichaam.
 • Verbetert je flexibiliteit en heft blokkades op.
 • Versoepelt bindweefsel.
 • Verbetert de mobiliteit van je gewrichten.
 • Verbetert de balans van je organen, ademhaling en laat je energie weer stromen.

Yin Yoga een keer uitproberen?

Klik dan snel hieronder

Gratis proefles!

Wil jij een keer kennismaken met Yin Yoga? Vraag de gratis proefles aan! 

[gravityform id="27" title="false" description="false"]

Of toch interesse in een soortgelijke les?

Yoga Olympic Gym Amsterdam

Hatha Yoga

Bodybalance Amsterdam Zuid

Pilates