Boksen in Amsterdam

Yoga in Amsterdam Zuid?

Op zoek naar manieren om ontspannen en fit te blijven? Probeer het nu uit bij Olympic Gym! 

Gratis proefles
Yoga amsterdam

Wat is Yoga?

Het woord ‘Yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. Yoga is niet prestatiegericht, je hoeft er niet speciaal lenig voor te zijn maar het bevordert wel de soepelheid van het lichaam. In elke yogales doe je een aantal yogahoudingen. Alle houdingen hebben als doel de organen, de klieren, de gewrichten, het zenuwstelsel, de bloedvaten, het evenwicht, etc. beter te laten functioneren. Tijdens de yogahoudingen, rek, strek en span je allerlei spieren. De houdingen zorgen voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. De yogahoudingen (asana’s), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in yoga samen om bewust en diep te ontspannen.

Amsterdam Zuid Yoga

Voor wie is Yoga geschikt? 

Yoga is eigenlijk vrijwel geschikt voor iedereen, van jong tot oud, met en zonder fysieke klachten, tieners, ouderen, mensen met gewrichtsklachten en noem maar op. Je traint onder begeleiding van een gelicenceerde Yoga instructeur bij Olympic Gym Amsterdam welke zorgt dat jij veilig traint. Iedereen kan resultaten met Yoga bereiken. 

Olympisch Stadion Yoga

Hoe lang duurt een les?

Een les duurt gemiddeld zo'n 50 minuten, maar wij hebben ook langere lessen van 90 minuten voor de meer ervaren Yoga lessers. Met in en uitloop van de voorafgaande les. 50-90 minuten om jouw doelen te bereiken en even volledig tot rust te komen tijdens de Yogales. Zorg dat je bij een les altijd water en een handdoek bij de hand hebt en zaalschoenen draagt. Wij beschikken over Yogamatten, wil jij geen gebruikte matten benutten neem dan zelf een matje mee.

Yoga in Amsterdam Zuid

Welke spiergroepen train ik met Yoga? 

Yoga zijn verschillende groepslessen waarbij jij jouw gehele lichaam traint. Je traint wel degelijk kracht, maar voornamelijk flexibiliteit, stabiliteit en ontspanning. Dit maakt Yoga een ideale groepsles voor verschillende doeleinden, voor flexibele sporters om dat bij te houden maar ook voor krachtsporters om weer ontspanning in het lichaam te krijgen.Ideaal is om Yoga 2 tot 3 keer per week te doen in combinatie met andere trainingsvormen.

Yoga bij Olympic Gym

Wanneer is Yoga te volgen? 

Benieuwd wanneer je deze geweldige les kan volgen? Klik dan hieronder voor ons groepslesrooster. 

Amsterdam Zuid Yoga

Waarom werkt Yoga?

 De Yogahoudingen (ook wel asana’s genoemd), de adem- en ontspanningsoefeningen werken in Yoga samen om bewust een diepe ontspanning te creëren. Yoga heeft een diepe doorwerking op het energiesysteem en zenuwstelsel, het lichaam krijgt de kans om te ontspannen, te herstellen en op te laden. Door Yoga zul je je niet alleen lichamelijk fitter voelen, maar het kan je ook mentaal en emotioneel meer energie en ruimte geven. Het werkt tevens als perfecte ontspanning naast krachttraining bijvoorbeeld. 

Yoga Olympic Gym Amsterdam

Hoe vaak moet ik Yoga doen?

Tijdens een les daag je alle grote spiergroepen uit, dus we raden je aan niet meer dan 2 tot 3 lessen per week te doen, zorg ervoor dat je een rustdag tussen sessies hebt zitten. Voeg hier twee tot drie kracht lessen of fitnesstrainingen aan toe en je hebt een strakker, sterker en slanker lichaam in no time. 

Yoga Olympisch Stadion

Wat heb je nodig bij Yoga?

Bij alle lessen wordt er gebruik gemaakt van een matje en Yoga blokken. Deze hebben wij bij Olympic Gym Amsterdam speciaal voor jullie hier beschikbaar.  Sommigen vinden het fijn om alleen op hun eigen matje en blokken Yoga te beoefenen zorg dan dat jij deze meeneemt naar de les. Daarnaast raden wij al onze sporters aan een eigen bidon en een handdoek mee. te nemen . De enthousiaste Yoga instructeur/instructrice zal voor de rest zorgen en helpt jou naar jouw sportieve doelstellingen. 

Voordelen van Yoga

  • Je leert beter te ontspannen
  • Op de juiste manier leren ademen
  • Meer tijd voor jezelf maken
  • Meer tot jezelf komen
  • Meer bewust worden van jouw lichaam
  • Meer beheersing van jouw lichaam
  • Jouw evenwichtsgevoel verbeteren
  • Soepeler en flexibeler worden
  • Meer spiritualiteit ontwikkelen

Yoga een keer uitproberen?

Klik dan snel hieronder.

Gratis proefles!

Wil jij een keer kennismaken met Yoga? Vraag de gratis proefles aan! 

[gravityform id="17" title="false" description="false"]

Een andere soortgelijke les proberen?

Bodybalance Olympic Gym

Les mills Bodybalance

Pilates Olympic Gym Amsterdam

Olympic Gym Pilates