arrow_drop_up arrow_drop_down
3 maart 2021 

Rauwe Boekweit Pap

Rauwe Boekweit Pap

Moe van altijd maar havermout als ontbijt te eten? Pimp dan jouw ontbijt routine met deze crèmige Vegan boekweit pap! Het is glutenvrij, volgepakt met voedingsstoffen en bovendien hoog in proteïne! Je kan dit ontbijt in een paar seconden klaarmaken in een keukenmachine, of blender.

Boekweit is een complete proteïne die alle 9 essentiële aminozuren bevat. Het is rijk aan vezels en ook nog vol van mineralen en vitaminen zoals ijzer, magnesium en koper. Dit recept heeft ook leeuwen manen paddenstoelpoeder nodig, wat een adaptogene paddenstoel is die jouw energie en focus boost. Maar je kunt dit ingrediënt overslaan als jij dit niet hebt. Dit recept is zeker een blijvertje en zal jou helpen om je tijdens jouw workout van brandstof te voorzien!

Ingredienten:

  • 1/2 cup rauwe boekweit gort
  • 1/2 cup amandel melk
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel rauw cacao poeder
  • 1 theelepel leeuwen manen paddenstoelpoeder (optioneel)
  • 1/2 theelepel Vanille extract
  • 2 theelepels ahornsiroop of honing

Recept:

  1. Was 's avonds de boekweit gort met koud en heet water. Plaats ze in een kom, bedek met water en laat 's nachts indikken.
  2. Was in de ochtend de gort, laat het uitlekken en voeg deze vervolgens toe aan een blender. Voeg de amandel melk, lijnzaad, rauwe cacao poeder, vanille extract, paddenstoelen poeder, en ahornsiroop (of honing) toe. Blend het geheel totdat er een zeer glad mengsel ontstaat. Je kunt dit direct eten of in de koelkast laten staan tot na jouw workout. Het zal dikker worden naar mate het langer in de koelkast staat. Serveer met garnering naar keuze.

With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developer
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

English

RAW BUCKWHEAT PORRIDGE

Are you tired of having oats for breakfast? Pimp up your breakfast routine then with this creamy vegan buckwheat porridge! 

It's gluten free, nutrient-packed, and protein-high. You can whip it up in a few seconds in a food processor, or high-speed blender. Buckwheat is a complete protein containing all 9 essential amino-acids. It's rich in fiber and also packed with minerals and vitamins such as iron, magnesium and copper. The recipe calls also for lion's mane powder, which is an adaptogenic mushroom that boosts the energy and focus. But you can skip it if you don't have it. This recipe is definitely a keeper and will help you fuel your workout! 

Ingredients :

• 1/2 cup raw buckwheat groats

• 1/2 cup almond milk

• 1 tbsp ground flaxseeds 

• 1 tsp raw cacao powder

• 1 tsp lion's mane powder (optional)

• 1/2 tsp vanilla extract

• 2 tsp maple syrup or honey

Method :

1. In the evening, rinse the buckwheat groats with both cold and hot water. Place in a bowl, cover with water and soak overnight.

2. In the morning, rinse and drain the groats again and add to a blender. Add the almond milk, flaxseed and raw cacao, vanilla extract, mushroom powder, and sweetener of choice. Blend until creamy and very smooth. Enjoy straight away or let cool in the fridge for a while. It will thicken more as it sits in the fridge. Serve with any toppings you like. 

With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developper
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

Over de schrijver
Reactie plaatsen