Recept van de maand

Recept van de maand: Kikkererwtencrackers

Deze lentemaand een makkelijk en gezond recept voor glutenvrije crackers, boordevol vezels en eiwitten dankzij kikkererwtenmeel! Perfect als snack, om te gebruiken bij dips of om een salade mee te verrijken.

Ingrediënten:
 • 1 kop kikkererwtenmeel
 • 1 tl zout
 • 2 theelepels kruiden naar keuze (knoflookpoeder en gerookte paprika is een must)
 • 1 tl olijfolie
 • 1/4 kopje water

Aanwijzingen:
 • Verwarm de oven voor op 180 C en zet een bakplaat klaar met bakpapier. Bestuif een plat oppervlak met extra kikkererwtenmeel.
 • Meng in een kom de bloem, het zout en de smaakmakers door elkaar. Roer de olijfolie erdoor en daarna het water. Als het deeg te droog is, voeg dan 1 el per keer meer water toe.
 • Het deeg moet een bal vormen. Leg het neer op het met extra bestreken kikkererwtenmeel-oppervlak. Kneed het deeg even door.
 • Snijd het deeg doormidden en rol het uit op de met bakpapier bekleden bakplaat. De dikte van de deeglaag dient tussen de 0,60 cm tot 0,30 cm zijn. Je kunt een pizzasnijder of vormen gebruiken om het deeg in crackervorm te snijden.
 • Strooi wat extra kruiden erover en bak gedurende 12-15 minuten of totdat de crackers goud beginnen te worden. Laat de crackers volledig afkoelen. Ze worden knapperiger naarmate ze afkoelen. Enjoy!

----

Chickpea Crackers

 The easiest and healthiest recipe for gluten-free crackers, packed with fiber and protein thanks to chickpea flour! These would be perfect as a snack, to use with dips or even thrown in a salad!

Ingredients :

• 1 cup chickpea flour

• 1 tsp salt

• 2 tsp seasoning of choice  (garlic powder and smoked paprika is a must)

• 1 tsp olive oil

• 1/4 cup water

Instructions :

• Preheat the oven to 180 C and prepare a baking sheet with parchment paper. Dust a flat surface with extra chickpea flour.

• In a bowl, mix together the flour, salt and seasonings. Stir in the olive oil and then the water. If the dough is too dry, add a bit more water 1 tbsp at a time.

• The dough should form a ball. Transfer it to the dusted working surface. Knead the dough for a bit.

• Cut the dough in half and roll it out on the parchment paper baking sheet. You can add another piece of parchment paper on top to avoid sticking to the rolling pin. The thickness should be 0,60 cm to 0,30 cm. You can use a pizza cutter or shapes to cut the dough into cracker form.

• Sprinkle some additional seasoning and bake for 12-15 min or until the crackers start turning golden. Allow to cool completely. They will get crispier as they cool. Enjoy!

With Happiness,

 Mounia Ramdi
 Raw Happiness
 • Owner & Recipe Developper
 • Food Styling & Photography
 • Workshops
 Instagram : @rawhappiness.nl
 Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
 Phone : +31 (6) 41 01 96 57



Over de schrijver
Reactie plaatsen