arrow_drop_up arrow_drop_down
6 oktober 2020 

Thaise Curry wortelsoep

Thaise Curry wortelsoep

Omdat wij niet meer naar Thailand op vakantie kunnen in deze lastige periode brengen wij jou deze exotische soep, vol van heerlijke smaken! Soepen zijn een van de makkelijkste maaltijden om te maken en heb je vaak in minder dan 30 minuten op tafel staan. Wij gebruiken in deze soep voornamelijk wortels, maar je kan ook zeker wat (zoete) aardappels of bloemkool toevoegen of bijvoorbeeld de wortels vervangen voor pompoen!

Ingrediënten:

  • 400 gram wortels
  • 1/2 theelepel kokosolie
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 1 eetlepel knoflook, fijn gesneden
  • 2 theelepels verse gember (gegratineerd)
  • 2 theelepels gele curry pasta
  • 1 theelepel massaman curry pasta
  • 3 cups water of groentebouillon
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 cup kokosmelk
  • Garneer met: Cashewnoten, koriander, sesam zaadjes, en stukjes lime.

Volg deze stappen:

  • Verhit de kokosolie in een grote pan over gematigd vuur, voeg de uien toe en fruit voor 2 minuten.
  • Voeg de gember en knoflook toe en kook voor 1 minuut.
  • Voeg de curry pasta’s toe en kook nog 1 minuut.
  • Blus af met een scheut groentebouillon (en schraap waar nodig de bodem)
  • Voeg de gesneden wortels, het zout en de overgebleven groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel koken op een gematigd tot laag vuur tot de wortels zacht zijn geworden. Dit zou 20-25 minuten moeten duren afhankelijk van hoe klein je de wortels snijdt.
  • Voeg de kokosmelk toe. Blendt de soep met een staafmixer totdat deze glad is. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer in kommen en voeg de garnering naar keuze toe.

Eet smakelijk!

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developer
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

English:

Thai Curry Carrot Soup

Because we can’t go to Thailand during this period, why don’t you bring Thailand to you with this exotic soup, full of vibrant flavors! Soups are one of the easiest meals to make and can be whipped in no time (less than 30 minutes). This Thai soup uses only carrots but you can definitely add some potatoes or cauliflower. And you can swap carrots for pumpkin!

Ingredients :

• 400g carrots

• 1/2 tsp coconut oil

• 1 small onion, diced

• 1 tbsp garlic, minced

• 2 tsp fresh ginger, grated

•  2 tsp yellow curry paste

• 1 tsp massaman curry paste

• 3 cups water or veggie stock

• 1 tsp salt

• 1/2 cup coconut milk

• Garnish : Cashews, coriander, sesame seed, lime wedges..

Steps:

• Heat the coconut oil in a large pot over medium heat. Add the onion and sauté for 2 minutes.

• Add the ginger and garlic and cook for 1 minute.

• Add the curry pastes and cook for another minute.

• Deglaze with a splash of veggie stock and scrape the bottom if needed.

• Add the chopped carrots, the salt and the remaining water or veggie stock. Bring to a boil. Let cook on low-medium heat until the carrots are tender. This should take around 20-25 minutes depending how small you chopped the carrots.

• Add the coconut milk. Blend the soup with an immersion blender until smooth. Adjust the seasoning.

• Serve in bowls and add the garnish of choice.

With Happiness,

Mounia Ramdi
Raw Happiness
• Owner & Recipe Developper
• Food Styling & Photography
• Workshops
Instagram : @rawhappiness.nl
Food Blogger IG @dailybowlofhappiness
Phone : +31 (6) 41 01 96 57

Over de schrijver
Reactie plaatsen